Bodegas Piqueras Marius Single Vineyard Monastrell

Päritolu

Hispaania, Castilla-La Mancha, Almansa

– kuiva kliima, lubjakivise pinnasega Hispaania veinipiirkond Castille La Mancha maakonnas;
– moodsad punaveinid ja kerged ning aromaatsed valged veinid.

Tootja

BODEGAS PIQUERAS SA

– 1915. aastal rajatud väike perekonna omandusse kuuluv veinikoda, mis on kasvanud tänapäeval Almansa DO üheks olulisemaks veinitootjaks.

Viinamarjad

100% Monastrell

– hinnatuim tume marjasort Kesk-Hispaanias.

Vein

Keskmise täidlusega punavein

– värvilt violetse alatooniga tumepunane;
– aroomis küpsed mustad metsamarjad, üleküpsenud põldmarju ja mustikaid, veidi kuivatatud ürte ja tubakalehti ning musta terapipart;
– maitse täidlaselt marjane, tunda mustikaid, põldmarjamoosi, tumedaid üleküpsenud luuvilju ja veidi šokolaadi koos sametise vürtsikusega. Järelmaitse tasakaalukalt tanniine ja koos kerge pipranoodiga marjaselt küps;
– viinamarjad on kasvatatud orgaanilise põllumajanduse printsiipe järgides ja käsitsi korjatud. Vein kääritatakse roostevabast terasest vaatides ja seejärel laagerdub 4 kuud ameerika valge tamme vaatides;
– veinikeldris säilitamiseks 2-4 aastat arvestades marjade korjeaastat.

Veini soovitus

Sealiharoad, pajaroad ja hautised, lihapõhised pastaroad, küpsed juustud.

Serveerimistemperatuur

Kergelt jahutatuna 15 -17 °C, Bordeaux’ tüüpi veiniklaasist, võib eelnevalt dekanteerida

Alkoholisisaldus

14,5 %

Maht

0.75L / kastis 6 pudelit