Bodegas Piqueras Castillo De Almansa Reserva

Päritolu

Hispaania, Castilla-La Mancha, Almansa

– kuiva kliima ja lubjakivise pinnasega Hispaania veinipiirkond Castille La Mancha maakonnas;
– keskajal oli Almansa piirilinn mauride ja kristlaste kuningriikide vahel ning Castillo de Almansa kindlus on ehitatud mauride poolt kaitsmaks mauride riigi põhjapiiri;
– moodsad punaveinid ja kerged ning aromaatsed valged veinid.

Tootja

BODEGAS PIQUERAS SA

– 1915. aastal rajatud väike perekonna omandusse kuuluv veinikoda, mis on kasvanud tänapäeval Almansa DO üheks olulisemaks veinitootjaks.

Viinamarjad

Tempranillo, Monastrell, Garnacha Tinta

– hinnatud tumedad marjasordid Kesk-Hispaanias.

Vein

Keskmise täidlusega ja marjase iseloomuga punane vein

– värvilt violetse alatooniga tumepunane;
– aroomis on tunda küpseid musti marju, üleküpsenud põldmarju, veidi kuivatatud ürte ja tubakalehti ning musta terapipart;
– maitse täidlaselt marjane. Tunda mustikaid, põldmarjamoosi, tumedaid üleküpsenud luuvilju, kakaod ja veidi šokolaadi koos sametise vürtsikusega. Järelmaitse tasakaalukalt tanniinne ja marjaselt küps;
– viinamarjad on osaliselt käsitsi korjatud, vein kääritatakse roostevabast terasest vaatides ja seejärel laagerdub 12 kuud ameerika tammevaatides ning 3 kuud pudelis;
– veinikeldris säilitamiseks 2-4 aastat, arvestades marjade korjeaastat.

Veini soovitus

Sealiharoad, pajaroad, hautised, lihapõhised pastaroad, küpsed juustud.

Serveerimistemperatuur

Kergelt jahutatuna 15 -17 °C, bordeaux’ tüüpi veiniklaasist, võib eelnevalt dekanteerida.

Alkoholisisaldus

14 %

Maht

0.75L / kastis 6 pudelit