Bodegas Piqueras Marius Single Vineyard Monastrell

Päritolu

Hispaania, Castilla-La Mancha, Almansa

– kuiva kliima, lubjakivise pinnasega Hispaania veinipiirkond Castille La Mancha maakonnas;
– moodsad punaveinid ja kerged ning aromaatsed valged veinid.

Tootja

BODEGAS PIQUERAS SA

1915. aastal rajatud väike perekonna omandusse kuuluv veinikoda, mis on kasvanud tänapäeval Almansa DO üheks olulisemaks veinitootjaks.

Viinamarjad

100% Monastrell

– hinnatuim tume marjasort Kesk-Hispaanias.

Vein

Keskmise täidlusega punavein

– värvilt violetse alatooniga tumepunane;
– aroomis küpsed mustad metsamarjad, üleküpsenud põldmarju ja mustikaid, veidi kuivatatud ürte ja tubakalehti ning musta terapipart;
– maitse täidlaselt marjane, tunda mustikaid, põldmarjamoosi, tumedaid üleküpsenud luuvilju ja veidi šokolaadi koos sametise vürtsikusega. Järelmaitse tasakaalukalt tanniine ja koos kerge pipranoodiga marjaselt küps;
– viinamarjad on kasvatatud orgaanilise põllumajanduse printsiipe järgides ja käsitsi korjatud. Vein kääritatakse roostevabast terasest vaatides ja seejärel laagerdub 4 kuud ameerika valge tamme vaatides;
– veinikeldris säilitamiseks 2-4 aastat arvestades marjade korjeaastat.

Veini soovitus

Sealiharoad, pajaroad ja hautised, lihapõhised pastaroad, küpsed juustud.

Serveerimistemperatuur

Kergelt jahutatuna 15 -17 °C, Bordeaux’ tüüpi veiniklaasist, võib eelnevalt dekanteerida
14,5 %

Maht

0.75L / kastis 6 pudelit