Alejandro Fernandez Bodega Dehesa La Granja
Päritolu
Tootja
– perekonna omanduses olevasse gruppi kuulub 4 veinikoda: Pesquera ja Condado de Haza Ribera del Dueros, Dehesa la Granja Castilla-y-Leónis ja El Vinculo La Manchas.
– esimene veinikoda Pesquera asutati 1972 Alejandro Fernandeze poolt, kes hakkas ühe esimesena Hispaanias kasutama biodünaamilist veinivalmistamist ja piirama viinapuude saagikust.
Viinamarjad
Vein
– värvilt sügav, violetse alatooniga tume, kirsipunane;
– aroom struktuurselt marjane ja delikaatselt vürtsine. Tunda tumedaid metsikuid kirsse, üleküpsenud põldmarju, mustsõstraid ja magusaid vürtse- vaniljet, kaneeli ja veidi röstitud kohviube. Aroomilõppu lisandub struktuurne, marjaselt taniinne vürtsikus;
– maitse siidiselt marjane ja vürtsikas kuhu põimub lisaks mõrkjas šokolaadinoot. Tunda üleküpsenud tumedaid luuvilju, põldmarju ja küpseid maasikaid. Järelmaitse pikk ja marjane, mis on väga hästi balansseeritud taniinse vürtsikusega.
– kontrollitud temperatuuril matseratsioon kestab 3 nädalat, vein laagerdub 24 kuud väikestes Ameerika tammevaatides ja küpseb seejärel 12 kuud pudelis. Veine ei filtreerita;
– arengupotentsiaali veinikeldris säilitamisel 10-15 aastat, arvestades viinamarjade korjeaastat.