PietraPura Primitivo Di Manduria ”Mandus” Dolceluna
Päritolu
Tootja
Viinamarjad
– Puglia levinuim tume marjasort;
– võimaldab toota hea karakteriga toiduveine ning sobib laagerdamiseks tammevaatides.
Vein
– värvilt violetne, purpurpunane;
– aroomis üleküpsenud vaarikaid-maasikaid, kirsimoosi, kerget magusat vürtsi, kaneeli, nelki ja kardemoni. Aroomi lõppu lisandub viigimarjamoosi ja piimašokolaadi.
– maitse on poolkuiv ja marjaselt lopsakas, mida iseloomustab magusate vürtiside ja kuivatatud tumedate metsamarjade ning luuviljade iseloom. Tunda kirsimoosi ja üleküpsenud viigimarju. Järelmaitse pikk, tumedate kuivatatud marjade ja magusate vürtside nüansiga, mida elavdab kerge kirsine happenoot;
– viinamarjad korjatakse käsitsi ja kuivatatakse 4 kuud enne pressimist. Vein on laagerdunud 12 kuud prantsuse ja ameerika tammevaatides ning seejärel 6 kuud pudelites;
– veinikeldris säilitamiseks 5-10 aastat, arvestades marjade korjeaastat.